Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: LISTA 5 tips – Så får du som arbetsgivare vikarierna inom välfärdsyrkena att faktiskt vilja stanna kvar även efter sommaren

För att ha en välfärd av världsklass så måste personalen värdesättas och för att säkra framtida, helt nödvändiga, rekryteringar, så krävs att fler lockas till - och även väljer att stanna kvar i - våra välfärdsyrken, skriver Malin Ragnegård, avdelningsordförande, Kommunal Bergslagen.

Annons

LÄS MER: INSÄNDARE: Hur många vårdplatser kan Landstinget Dalarna stänga ner utan att förlora sin stolthet?

I sommar kommer många ta sina första steg ut på arbetsmarknaden. Staplande och skakiga, och samtidigt stolta och förväntansfulla. Många gör dessa steg inom yrken som Kommunal organiserar.

Samtidigt vet vi vilken enorm personalbrist det är - och framför allt kommer att bli - inom välfärden. Redan i dag saknas det personal för att få ihop bemanningen på många håll. Det saknas vikarier för att täcka upp ordinarie personals sjukdom, semester och övrig ledighet.

LÄS MER: DEBATT: Moras BB var ett av Sveriges bästa - sedan nedläggningen arbetar jag i Norge

När det nu kommer ännu en sommar då många tusentals nya välfärdsarbetare kommer att anställas på kort eller lång tid så hoppas jag verkligen att arbetsgivaren tar sin chans och förstår vilken möjlighet detta är. Det är hög tid att visa hur fantastiskt det är att ha ett yrke där man arbetar med människor.

Våra medlemmar är stolta över sina jobb men sliter tyvärr ut sig. De älskar sina jobb men blir inte uppskattade som de borde. De är otroligt yrkeskunniga men blir inte lyssnade på.

För att ha en välfärd av världsklass så måste personalen värdesättas och för att säkra framtida, helt nödvändiga, rekryteringar, så krävs att fler lockas till - och även väljer att stanna kvar i - våra välfärdsyrken.

LÄS MER: DEBATT: "Jag jobbar inom äldreomsorgen i Borlänge och kan tala om att vi är förbannade"

Några tips till dig som är arbetsgivare inom välfärden:

1. Lyssna på din personal och låt dem alltid vara delaktiga i frågor som handlar om verksamheten. Ta vara på all kunskap som finns.

2. Har du inte redan gjort det så se till att heltid blir norm – utan delade turer och sämre arbetsmiljö.

3. Bemanna enligt behov i stället för budget. Det bör ändå vara behovet som styr i slutänden så anställ fler på trygga anställningar i stället för att ta in timanställda vikarier.

4. Våga utmana dig själv genom att jämföra yrkesgrupper inom samma koncern. Gäller lika för alla? Har alla arbetskläder? Har alla samma möjligheter till friskvård? Har alla likvärdiga möjligheter till att påverka och vara delaktiga? Ställs det samma krav på alla anställda?

5. För att få din personal med dig – gör dem delaktiga. För att sänka sjukskrivningskostnader – jobba aktivt med arbetsmiljön. För att minska antalet tillfälliga vikarier – anställ dem på trygga anställningar. Se till att det skrattas mycket på arbetsplatsen och se dig själv som en del av laget.

LÄS MER: Förälder kritisk till trångbodd förskola: "Det handlar om barnens och personalens arbetsmiljö"

Välkommen till dig som ska jobba i välfärden i sommar – du behövs och är otroligt viktig! Jobbet som till exempel undersköterska, vårdbiträde, barnskötare, badvakt, vaktmästare eller lokalvårdare är betydelsefulla jobb och du kommer göra direkt skillnad för andra människor. Jag hoppas att du får en bra introduktion och att du kommer känna dig välkommen.

Till dig som redan är anställd önskar jag också en riktigt bra sommar. Att du får en vilsam semester som du så väl förtjänar och att ditt viktiga arbete flyter på som det ska. Att du får tid för att ge vikarierna som ska jobba i sommar en bra introduktion.

Och ser du saker som kan förbättras så är dina åsikter viktiga. Organisera dig i Kommunal så kan vi förändra tillsammans!

Malin Ragnegård, avdelningsordförande, Kommunal Bergslagen

LÄS MER: DEBATT: Visst kan pengar till mansdominerade uniformyrken behövas - men var är satsningarna på förskolelärare och sjuksköterskor?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons