Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Landstingsledningens har skapat vårdkrisen – och förvärrar den med sitt vinstmotstånd

Annons

Landstinget Dalarna har under lång tid haft problem med både skenande kostnader och en ej fungerande verksamhet. Sommaren 2017 ställdes bland annat planerade canceroperationer in beroende på personalsituationen.

Det låter bra att Socialdemokraterna nu ser med oro på den negativa utvecklingen av sjukvården och utlovar satsningar. Men har de glömt bort att det är de själva som vanstyrt Landstinget Dalarna och att det är resultatet av detta som vi ser nu?

Att samtidigt driva på om att försvåra för privata alternativ via de förslag som Reepalu-utredningen ger framstår som direkt kontraproduktivt, det är i många fall de privata aktörerna som gör att den offentliga vården inte kraschar helt.

Det framstår dessutom som en märklig prioritering att när det inte finns pengar till att ta in stafettsjuksköterskor för att kunna genomföra livsavgörande operationer anser Socialdemokraterna att det ska satsas ytterligare två miljoner på ambulanshelikopterverksamheten under 2018.

Vad har det blivit av det beslutade sparpaketet på 70 miljoner för 2017, var har det uppstått några direkta kostnadsminskningar? Eller har kostnaderna i stället ökat gentemot den fastställda budgeten?

Avslutningsvis framstår utspelet av Gunnar Barke att utreda Mora BBs eventuella öppnande som en rejäl bit knaperstekt valfläsk, klart Socialdemokraterna inte vill framstå som de som permanent stängde Mora BB inför det kommande valet.

Men visst, under har skett förut och ett öppnande av BB skulle vara bra för oss i de norra delarna av vårt vackra län.

Jörgen Öhrström, ordförande Liberalerna Mora

LÄS MER: DEBATT: Landstingsledningen: Med stärkt ekonomi kan vi nu göra hållbara vårdsatsningar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons