Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Landstinget måste sluta skylla personalproblemen ifrån sig - och fråga läkarna varför de slutar

Annons

Dagens Medicin skriver på sin hemsida om hur en divisionschef i Landstinget Dalarna har skrivit till arbetsgivare och ministrar och klagat på att myndigheter ”köper personal” från vården i Dalarna.

Landstinget Dalarna har under lång tid haft svårigheter med personalförsörjning. Detta är anledningen till att man fått dragit ner på verksamheter under perioder och att vissa vårdavdelningar stängts helt eller delvis.

Som politiker vill man naturligtvis att sjukvården skall finnas så nära patienten som möjligt. Samtidigt är ett än viktigare krav att sjukvården håller hög kvalitet när den ges, så att patienten kan känna tillit till vården och få bästa tänkbara behandling.

Om svårigheten att rekrytera och behålla personal gör att verksamheter under långa tider blir underbemannade påverkar det sjukvårdens kvalitet.

I olika dragningar från chefer angående personalsituationen har jag själv tagit del av flera olika förklaringar till svårigheterna med att rekrytera och behålla personal.  Hänvisning sker till anekdotisk evidens (berättelser i stället för fakta) och det man anger som anledningar är bland annat:

1.       Att det är svårt att rekrytera sjukvårdspersonal i hela landet

2.       Att det inte finns utbildad personal att få tag på

3.       Att vi har stora pensionsavgångar

4.       Att utbildningarna har för mycket fokus på forskning

5.       Att specialiseringen gör att man söker sig till större arbetsplatser där det finns kollegor

6.       Att unga människor inte vill arbeta lika mycket som vi äldre har gjort

7.       Att unga människor är mer intresserade av att förverkliga sig själva än tidigare generationer

8.      Att man vill inte jobba skift

9.      Att alla vill ha dagtjänst

10.    Att partnern har fått jobb någon annanstans

11.    Att lönen är för dålig

Om anledning två - det vill säga brist på utbildad personal - är förklaringen i 60 procent av fallen så är det naturligtvis ingen idé att politikerna fattar beslut om nya sjukhusbyggnader, och om det i stället är anledning nio som gäller de flesta krävs andra beslut.  

Att skriva till nya arbetsgivare och beklaga sig över att de anställer personal som slutar är en dålig lösning på Landstinget Dalarnas personalproblem.

I stället borde man som ett första steg rutinmässigt genomföra avvecklingssamtal, det vill säga fråga varför personen slutar och vad man som arbetsgivare kan vidta för åtgärder för att bli bättre. Nästa steg är att sammanställa svaren så att Dalarnas största arbetsgivare kan presentera en faktabaserad bild av rekryteringssvårigheter och anledningarna till att personalen säger upp sig.

Det är inte upp till politiken att ha åsikter om hur ett gott underlag skall tas fram men det är upp till politiken att säga nej tack till osystematiska personliga tyckanden och dåligt analyserade rapporter.

Politiska beslut skall inte fattas på anekdotisk evidens utan på bästa tillgängliga fakta så att vi kan värdera satsningar och lägga pengarna på det som ger den bästa hälso- och sjukvården.

Anna-Maria Norén, Liberalerna, med lång erfarenhet av anställning i Landstinget Dalarna. Numera pensionär och ersättare i patientnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons