Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Gör det lättare att skriva ut cannabis av medicinska skäl

Folkkampanjen för sjukvården föreslår nu att alla villkor tas bort för läkaresförskrivning av cannabis, så att de i allmänhet svårt kroniskt sjuka ska kunna få denna värdefulla medicinska terapi.

Annons

Insändare tillika medborgarförslag till Landstingsfullmäktige:

I dag är det bara tillåtet för läkare att skriva ut medicinsk cannabis på licens till MS-patienter, om inget annat hjälper. Det ingår dock EJ i högkostnadsskyddet, vilket för dessa patienter innebär en kostnad på cirka 5000 kronor per månad, vilket många EJ har råd med!

Medicinsk cannabis har även mycket goda smärtstillande egenskaper enligt vetenskapliga studier, men den större grupp patienter med svåra smärttillstånd, där konventionell terapi inte längre hjälper, kan i dag inte ens få cannabis på licens!

Cannabis saknar den farliga andningshämmande verkan som starkare morfinpreparat har. Folkkampanjen för sjukvården föreslår nu att alla villkor tas bort för läkaresförskrivning av cannabis, så att de i allmänhet svårt kroniskt sjuka ska kunna få denna värdefulla medicinska terapi.

Vårt sjukvårdsparti föreslår nu i ett medborgarförslag att landstingsfullmäktige ska verka för att så sker snarast!

Observera att vi enbart föreslår att förskrivning blir tillåten av medicinska skäl, det vill säga sådana som har godkänts av legitimerad läkare.

Ken Swedenborg (ffs),

partiordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons