Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: "Det som förenar oss Falupolitiker är vår tro på alla människors lika värde"

Artikel 11 av 23
1 maj 2017
Visa alla artiklar

Nordiska motståndsrörelsens grundvärderingar står emot FN-konventionen om mänskliga rättigheter som Sverige och därmed Falun undertecknat. Nedanstående partier kommer därför att inleda 1 maj genom att samlas för ett gemensamt ställningstagande och gruppfotografi på Stora Torget. Vårt budskap är att nazism inte är välkommet i vårt Falun, skriver debattörerna.

Annons

Vi ser en alltmer ökad polarisering i samhället och situationen kräver att vi alla nu tar ställning. Med anledning av att den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen kommer att marschera på Faluns gator måndagen den 1 maj vill vi med ett gemensamt ställningstagande visa att Faluns politiker starkt tar avstånd från dessa främlingsfientliga, antisemitistiska och våldsbejakande krafter.

Nordiska motståndsrörelsens grundvärderingar står emot FN-konventionen om mänskliga rättigheter som Sverige och därmed Falun undertecknat. Nedanstående partier kommer därför att inleda 1 maj genom att samlas för ett gemensamt ställningstagande och gruppfotografi på Stora Torget. Vårt budskap är att nazism inte är välkommet i vårt Falun.

Vi uppmanar alla att använda sina demokratiska rättigheter och skyldigheter. Vi falupolitiker kan ha olika uppfattningar och strategier för hur man bäst utvecklar Falun, men det som förenar oss i dag och alla andra dagar är att vi står upp för allas lika värde. Låt inte bruna krafter förstöra vårt Falun! Varken i dag eller i framtiden!

Nazism står inte bara för intolerans utan även för ignorans. Därför måste vi ständigt påminna om de vidrigheter som inträffat i nazismens namn. Allt från storskalig galenskap till enskilda vanvettiga händelser.

Under andra världskriget avrättades miljoner människor i nazisternas koncentrationsläger. För 22 år sedan mördades fjortonårige John Hron av ett gäng nazister. Fjortonåringen som efter att ha misshandlats brutalt i timmar lyckades fly ut i vattnet, men när han hörde sin väns skrik på hjälp återvände. För att mördas.

Nazism är inte välkommet i vårt Falun. Intolerans är inte välkommet i vårt Falun! Våld är inte välkommet i vårt Falun!

Vänd dem ryggen! Vi måste alla stå eniga mot detta!

Omnia vincit amor!

Falupolitiker frånCenterpartietFalupartietKristdemokraternaLiberalernaMiljöpartietModeraternaSocialdemokraterna Vänsterpartiet

Ett initiativ avAnnica Alenius & Catharina EnhörningModeraterna Falun#falupolitikerförallaslikavärde1maj

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Alla artiklar i
1 maj 2017
Annons