Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Det är dags att börja behandla butikspersonalen med respekt!

Av någon anledning följde jag häromdagen en kund med blicken när hon gick ut, och efter några meter utanför vår entré vänder hon sig om, spänner blicken i mig och säger "Fy fa-an". När kunder är sådär otrevliga utan anledning tappar man lusten, skriver Sandra Nilson.

Annons

Hur mycket skit ska man egentligen behöva ta som butikspersonal?

Idag erbjöd jag en kund förstklassig service i kassan, för det är så vi arbetar på mitt jobb. Jag tog betalt, efter rådgivning om skoskötsel, och önskade trevlig helg. Märkte dock under samtalet, som för övrigt nästan var som en monolog, att personen verkade lite irriterad. Av någon anledning följde jag henne med blicken när hon gick ut, och efter några meter utanför vår entré vänder hon sig om, spänner blicken i mig och säger "Fy fa-an".

Notera att detta handlade om ett vanligt köp, ingen reklamation, ingen retur, bara ett vanligt köp. Varken jag eller min kollega förstod vad som egentligen hände då varke nhon eller jag tyckte att jag hade gjort något fel. Jag var bara trevlig och gav samma goda service till henne som jag gör till alla våra kunder.

Sådana här gånger vill man bara säga upp sig, gå hem och aldrig mer jobba med kundserive igen. Tyvärr händer det här allt för ofta, att vuxna människor inte kan bete sig!

Jag förstår verkligen inte hur vissa kan vara så respektlösa som de är när de går in i en butik. Denna text skulle bli alldeles för lång om jag berättade allt vad jag har varit med om på arbetet, men jag kan nämna att jag bland annat blivit fotad mot min vilja av en man när jag inte ville lämna ut mitt personnummer till honom.

Min dröm är att ha ett eget företag, kanske en butik, och jobba med kundservice dagligen. Men när kunder är sådär otrevliga utan anledning tappar man lusten. Vuxna människor som inte kan bete sig bryter alltså sakta men säkert ner min dröm. Oavsett om man har en dålig dag, eller inte så ska man visa respekt. Vi är alla människor.

Jag är ledsen, förbannad och besviken. Vi som jobbar i butik är också människor med känslor, vilket många inte verkar förstå. Den dåliga behandlingen av butikspersonal måste få ett slut!

Så - nästa gång du är otrevlig mot butikspersonalen - tänk på att du kanske krossar en dröm.

#backabutikspersonalen

Sandra Nilson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons