Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Dalabänken "Stolta men inte nöjda"

/
  • Artikelförfattarna Roza Güclü Hedin (S), Hans Unander (S) och Maria Strömkvist (S). På bilden saknas Patrik Engström (S).

Nu lider 2016 mot sitt slut. Det har varit ett händelserikt år. Vi har hanterat upp och nedförsbackar. Samtidigt kan vi med stolthet konstatera att mycket av det vi planerat har genomförts.

Annons

I början av året presenterades ett glasögonbidrag för barn och unga. Vidare trädde beslutet om att alla kommuner måste dra sitt strå till stacken och hjälpa till i arbetet med att ta emot flyktingar i kraft. Det går bra för svensk ekonomi. Tillväxten ligger på en bra nivå och arbetslösheten fortsätter att sjunka. Statsskuldens andel av BNP har sjunkit.

Positivt är också att det byggs som aldrig förr runt om i vårt avlånga land. I några av våra Dalakommuner byggs det mest i Sverige. Det är en ny politik som nu gäller. En politik som i större utsträckning ökar byggandet av nya bostäder på bostadsmarknaden istället för fler fräscha kök och badrum i redan befintliga bostäder.

Trenden inom skolan tycks nu äntligen ha vänt. Under den S-ledda regeringen har resurserna till skola och utbildning ökat avsevärt. Idag arbetar 13 000 fler personer i svensk skola än under Jan Björklunds tid som utbildningsminister. I Dalarna har vi genomfört det vi lovade i valrörelsen och ökat personalstyrkan med 150 nya lärare.

Vi har gjort många besök runt om i Dalarna under 2016. Vi har fått testat allt från slädåkning i Älvdalen och pratat med företrädare för Idre Sameby om deras förutsättningar att driva rennäring till besök på det kommunala nyöppnade sportoteket i Avesta. Alla dessa besök är en förutsättning för oss att får relevant information om läget i länet, så att vi – på bästa sätt – kan driva de frågor som är viktiga för Dalarna i riksdagen.

Mycket har vi gjort men vi är inte nöjda. Arbetet med att skapa ett bättre Sverige för alla fortsätter. Nästa år kommer fortsatt handla om att hitta en lösning på problemen kopplat till LSS, assistans och till sjukförsäkringen. Det är inte vår och heller inte regeringens mening att de som har det allra tuffas ska hamna än mer i kläm. Arbetet med myndigheters närvaro ute i landet kommer vi också fortsätta driva. Statlig närvaro ska finnas i hela landet. Vi ser mycket positivt på det arbete som regeringen inlett med att flytta myndigheter från våra större storstadsregioner ut i landet. Detta och mycket mer står på att göra listan inför 2017. Förändring tar tid men tillsammans ska vi vara den där droppen som urholkar stenen, tillsammans ska vi fortsätta göra skillnad.

God fortsättning och gott nytt år!

Roza Güclü Hedin (S)

Hans Unander (S)

Maria Strömkvist (S)

Patrik Engström (S)

Riksdagsledamöter från Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons