Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Dags för oss svenskar att se positivt på vårt land - och vifta flaggan med stolthet

Jag förstår faktiskt inte riktigt varför just vi här i Sverige är så rädda för att visa att vi tycker om vårt land? För visst är det väl en fin sak att vara stolt? Det behöver ju inte betyda att man håller med om precis allt, som politiker och regering beslutar hit och dit. Det skriver Fesal Hassan, moderat.

Annons

Nu är det hög tid för oss att börja se vårt land ifrån den ljusa sidan, tycker jag. Vi bor på en helt underbart fin plats och är ett folk som trots att vi måste vara lagom i mångt och mycket är rätt så trevliga - i alla fall under sommarhalvåret! Det skriver Fesal Hassan, moderat.

Vad är för fel med att fira nationaldagen och varför vågar svenskar inte göra det med stolthet som man gör i alla andra länder?

Vad betyder nationaldagen för dig? Vet du varför den gjordes till en helgdag? Jo, bland annat för att det var så många invandare som mig från andra länder som tyckte att det var märkligt att vi svenskar inte firade denna dag.

Jag förstår faktiskt inte riktigt varför just vi här i Sverige är så rädda för att visa att vi tycker om vårt land? För visst är det väl en fin sak att vara stolt? Det behöver ju inte betyda att man håller med om precis allt, som politiker och regering beslutar hit och dit.

Men vi lever vi ju trots allt i ett underbart vackert land - det kan väl alla hålla med om, i alla fall? Vi svenskar har ju annars en tendens att klaga på allt och inget i bland. Är det sommar, så är det för varmt. Är det vinter - för kallt. När det är vår, har vi pollenallergi och på hösten regnar det för mycket.

Nu är det hög tid för oss att börja se vårt land ifrån den ljusa sidan, tycker jag. Vi bor på en helt underbart fin plats och är ett folk som trots att vi måste vara lagom i mångt och mycket är rätt så trevliga - i alla fall under sommarhalvåret!

Till sist vill jag säga:

Trevlig nationaldag på dig i efterhand - passa på att denna vecka vifta med svenska flaggan. Man är inte rasist om man viftar med svenska flaggan och sjunger nationalsången. Och om nu någon skulle råka köra förbi och se mig stå där och vifta med flaggan så kan jag meddela att det är ungefär så vi firar vår nationaldag här i Sverige.

VÅGA fira vårt land tillsammans med andra och säg till nysvenskar att det är nationaldag denna vecka så fattar de också.

Fesal Hassan, moderat.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons