Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Centern måste börja visa handlingskraft för deltidsbrandmännen

Artikel 29 av 51
Avtalskrisen deltidsbrandmän 2017
Visa alla artiklar

Centerpartiet har visat en viss sympati för problematiken i ord, men i själva verket så tar de inte fingrarna ur syltburken. De regerar tillsammans med Socialdemokraterna och de om något parti bör därför kunna ställa krav på lösning, skriver Katarina Gustavsson, Kristdemokrat och ledamot i RDM.

Annons

Falu kommuns landsbygd kommer att stå helt utan trygghet om deltidsbrandmännen i Svärdsjö  inte ta tillbaka sin uppsägning -  då hela räddningsinsatserna står på spel. Rädda landsbygden och rädda sjukvården. Det brinner i knutarna, skriver Katarina Gustavsson, Kristdemokrat. Foto:  Mikael Hellsten.

Centerpartiet måste bryta samarbetet med Socialdemokraterna för att rädda deltidsbrandmännen.

Tre tunga Socialdemokrater sitter i RDM: S-presidiet. Tre som inte tänker göra avsteg från avtalet för att rädda läget för medborgarna i Dalarna. Det är ytterst allvarligt. Och prekärt.

Både liv och egendom hotas nu. Centerpartiet har visat en viss sympati för problematiken i ord, men i själva verket så tar de inte fingrarna ur syltburken. De regerar tillsammans med Socialdemokraterna och de om något parti bör därför kunna ställa krav på lösning.

Så BRYT samarbetet. Med stöd av Er regerar ni i Falu kommun och landstinget Dalarna. Konsekvenserna är allvarliga och nyckeln till lösningen har enbart ni.

Jag uppmanar ER därmed att visa handlingskraft inte bara i ord utan även i handling.

Vi Kristdemokrater i Falun har skickat en motion till vårt riksting och till falu kommun angående rekrytering av rib-anställda, vi har ställt en interpellation till landstinget och därmed uttömt alla möjligheter att rädda situationen på alla plan. Är ni trovärdiga så hoppas jag på krafttag snarast.

Falu kommuns landsbygd kommer att stå helt utan trygghet om deltidsbrandmännen i Svärdsjö inte ta tillbaka sin uppsägning - då hela räddningsinsatserna står på spel. Rädda landsbygden och rädda sjukvården. Det brinner i knutarna.

Än har jag inte fått besked om vi får ett nytt möte i RDM.

Katarina Gustavsson, Kristdemokrat och ledamot i RDM

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Alla artiklar i
Avtalskrisen deltidsbrandmän 2017
Annons