Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: 13 omsorgsanställda: Avesta kommun är långt från attraktiv när den förstör våra barns semester

Annons

Med stor besvikelse, sorg och frustration har vi på Skogsgläntan natt tagit del av beslutet från omsorgsförvaltningen som går ut på att omsorgsanställda i Avesta kommun år 2018 kommer att måsta dela upp sin semester på tre, i stället för två, perioder.

LÄS MER: Facket upprört efter kommunens beslut om tre semesterperioder – "Många är missnöjda"

Vår personalgrupp bestående av tretton personer har varit Avesta kommun som arbetsgivare trogen i mellan 15-30 år. Vi ställer upp och jobbar övertid, helger, röda dagar, storhelger med mera. Vi byter pass sinsemellan, fixar och trixar, allt för att verksamheten ska fungera året om, dygnet runt.

Därför tycker vi att det är en STOR SKAM att Avesta kommun nu kommer med ett beslut där vi inte ens ska få FYRA YNKLIGA VECKOR ledigt tillsammans med våra familjer.

Avesta är en mindre bruksort där det är vanligt att ens eventuella respektive också jobbar skift. När man knappt har en ledig helg tillsammans övriga veckor på året så är det ynkligt att Avesta kommun ens tänker i de här banorna.

Vem vill under dessa förutsättningar bo och arbeta i Avesta i framtiden? Kommunens slogan "Attraktiva Avesta" känns i detta sammanhang som ett hån.

Med de nya bestämmelserna får vi med barn i skolan alltså VAR TREDJE ÅR fyra lediga veckor tillsammans med våra barn och i bästa fall två veckor vart annat år med vår eventuella respektive.

Är det rimligt att barn som har föräldrar som jobbar inom vården ska få sitt sommarlov förstört? Förändringen kommer att innebära mer tid på fritids för barnen eller i bästa fall mer tid hos någon släkting som kan ställa upp.

Vi är alltid hänvisade till lov för ledighet då det är skolplikt i Sverige och skolorna bara beviljar fem dagar ledigt per termin utöver loven – om inte barnet har hög sjukfrånvaro. Så det är INTE bara att ta ledigt övrig tid på året för att ha semester.

Konsekvensen av detta kommer att bli att fler tar ut föräldraledigt under sommaren– och sjukskrivningarna kommer öka då personalen inte kommer tillbaka utvilade efter semestern. Just nu känns sommarsemestern som en enda stor ångest och oro – den som man alltid i vanliga fall ser fram emot.

Vi undrar: Hur ska det bli? Vem får vilken semesterperiod? Vad ska jag göra ensam på min semester? Hur ska det lösa sig med barnen? Och så vidare, och så vidare.

Och konsekvenserna blir: Stor risk för osämja inom personalgruppen, att arbetsmoralen sjunker, risken för utbrändhet ökar och att Avesta kommun blir oattraktiv som arbetsgivare.

Så, omsorgsstyrelsen, förringa inte er lojala personal. Gör om, gör rätt!

Jennie Sohlström Hälla, Lina Gustavsson, Gun Patring, Jaana Savinainen, Lena Hellström, Annelie Bivesjö, Ingrid Johansson, Monika Johansson, Ann Halvarsson, Christina Morelius, Marie Nordström, Peter Lööv, Tim Juliander

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons