Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använd inte medborgarnas pengar vårdslöst

/

Annons

Svar angående artikeln om Sofie Eriksson (S), Falu Kuriren 1 februari.

Järva och kontroversiella förslag har man hört förr av många unga i politiken. Sofie skapade häromdagen rubriker om att hon ville lösa problemen med svensk migrationspolitik. Hon ska minsann krossa regeringspolitik.

Sofie borde fundera en och annan gång över det hon säger. Hon vet att vi i Sverige har gjort massor, mer än många andra länder för migrationen, men att våra resurser är begränsade. Det vore en utopi att tro något annat.

Sofie har varit med och dragit ner på kollektivtrafik i Falun. Allt färre äldre kommer ut. Bibliotek och fritidshem läggs ned. Vi har människor i Falun som saknar tak över huvudet. Men här har hon minsann inte råd att förbättra servicen för medborgarna.

Neddragningarna duggar tätt. Men Sofie vill helst ta hit hela världen och skuldsätta nästkommande generation genom sitt förslag. Fråga i stället medborgarna hur de tycker.

På sjukhusen går personalen på knäna näst intill gråtande över att behöva ta obekväma beslut och äventyra patientsäkerhet på grund av dålig styrning och brist på pengar. Hur ska du finansiera dina förslag? Med pengar ur egen ficka?

Du vet att pensionärerna lever fattigt, att fler barn behöver hjälp och att sjuktalen ökar. Allt detta i den kommun du styr över. Var finns då dina vidlyftiga förslag?

Medborgarnas pengar ska fördelas med respekt för alla grupper.

Katarina Gustavsson

Gruppledare för kd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons