Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Operation för Cedergren

Hela sju frakturer i ansiktet. Det blev domen för Patrik Cedergren efter att en puck träffat väldigt illa i lördagens hemmamöte mot Karlskoga.
– Det var inget roligt besked jag fick, konstaterar MIK-backen.

Det var i tredje perioden som olyckan var framme.

– Jag gick ner på knä för att täcka skott och fick pucken rätt upp i ansiktet, berättar han.

Från åskådarplats såg det otäckt ut när blodet rann och Cedergren fick hjälpas av isen.

– Det är första gången jag blivit skadad i ansiktet. Man kunde ha fått ett roligare besked, men samtidigt får man vara glad att ögat klarade sig, det var huvudsaken, och att tänderna är hela.

Det var okbenet som fick ta värsta smällen.

– Det är fyra frakturer på okbenet, sedan är det frakturer på käken, under bihålorna och bakom ögat, totalt sju frakturer.

På torsdag blir det operation på Falu lasarett, dit han var på undersökning under måndagen. Hur länge Cedergren blir borta är svårt att säga i dagsläget.

– Jag har ingen aning egentligen, men jag kan tänka mig att jag måste vila en vecka. Jag får börja använda galler som skydd, sedan är det väl bara att köra igen, hoppas Patrik.

En som missat de två senaste matcherna är Mikael Wikstrand. Men när Mora IK måndag vid lunchtid satte sig på bussen mot Umeå fanns den 19-årige backen med.

– Han var med och tränade för fullt innan vi for. Wikstrand är jätteviktig för oss, så jag är naturligtvis glad att vi får tillbaka honom, säger Moracoachen Patric Wener.

Såväl Wikstrand som lagkaptenen Jeremy Colliton har saknats i de båda förlustmatcherna mot Timrå (0–3) och Karlskoga (2–4).

Colliton missar även tisdagens match mot Björklöven på grund av sjukdom.