Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omstartade Ludvika Dart Club växer

Det är nu tre år sedan den gamla anrika dartklubben Ludvika DC åter började synas i det svenska seriesystemet. Klubben återstartades av några entusiaster som ville träffas och spela dart, till säsongen 2017/2018 fanns det underlag för att anmäla ett lag till riksserien.

INSÄNT. Föreningen anmälde ett herrlag lag till seriespel, där Ludvika tog en hedrande tredje plats i division 3 första året. Ett resultat som klubben var nöjda med som rookies. Påföljande säsong upprepades resultatet och med anledning av en omorganisation av serien flyttades Ludvika upp till division 2.

Seriespelet är en lagtävling för fyramannalag, där det finns division 1-3 och Elit på herrsidan. Damerna spelar division 1-2 och Elit.

Till säsongen 2019/2020 har klubben fått flera nya medlemmar, bland annat en av Sveriges bästa i Salih Salle Kaya från Bläsmåla och Lars Olsén från Sandvikens DC som spelat elitseriespel i flera år och har därmed utökat deltagandet i seriespelet med ytterligare ett herrlag.

På damsidan har klubben också fått flera rutinerade spelare till föreningen och det ökar möjligheterna att även anmäla ett damlag till seriespel.

Första seriesammandraget av tre spelas första adventshelgen på hemmaplan i Ludvika.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel