Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omsorgsförvaltningen: chefer säger upp sig

I turbulensen kring omsorgsförvaltningen och den sidsteppade förvaltningschefen Anders Hjelm börjar det nu radas upp uppsägningar.
Förra fredagen lämnade äldreomsorgschefen Gun Andersson in sin uppsägningsansökan.

Men redan den 15 augusti lämnade Munkbogårdens enhetschef Karin Johnsson in sin uppsägning. Men att det verkligen var frågan om en uppsägningsansökan verkade ingen ha förstått säger hon till tidningen.

– Därför fick jag lov att gå in med ett förtydligande i onsdags den här veckan.

Karin Johnsson understryker att hennes uppsägning därmed heller inte har en direkt koppling till protesterna mot omsorgsnämndens och kommunledningens behandling av Anders Hjelm.

Snarare kan hennes sorti ses i ljuset av de omständigheter som fick förvaltningschefen på fall - den bristande bemanningen inom äldreomsorgen som resulterade i en spräckt budget.

– Man skulle kunna säga att jag tog klivet ur glödande aska in i elden i våras när jag bytte jobb från att tidigare ha varit biståndshandläggare.

– Det var ett tufft jobb, men det här blev mycket värre.

Enligt Karin Johnsson har arbetsbelastningen varit så tung att hon till slut insåg att det inte gick att utföra fullgott jobb. Och allt bottnar, hävdar hon, i bristen på fast anställda personal.

– Helt klart går det inte hur länge som helst att ha kort med folk. Och visst är det så att i Smedjebacken har äldreomsorgen en lägre bemanning än i andra kommuner.

Hon menar att det kanske går att omorganisera resurserna på något annat sätt. Men med den grundbemanning som verksamheten drivits har det inte funnits andra lösningar än att ta in timvikarier.

– Men kommunens ledning har uppenbarligen inte varit varse om läget.

I sin uppsägningsansökan förklarade hon också att hon ändå inte vantrivts med jobbet, och att hon allra helst jobbat kvar.

– Men jag har mått så dåligt att det inte gick längre.

Mot bakgrund av det som hänt under den senaste tiden, där kommunledningen riktat svidande kritik mot Anders Hjelm tillägger Karin Johnsson:

– Vi är sågade allihop.