Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omsorgen behöver uppmärksammas!

Annons

Mora kommun är arbetsgivare. Viktigt är att uppmuntra personal och verksamhet som utvecklar sitt område. Därför ville jag att de som verkar inom omsorgen skulle få ett omsorgspris. Hur detta skulle kunna ske kan diskuteras, men det viktiga är att uppmärksamma området på flera olika sätt. Nyss kunde vi läsa i tidningen att det varit svårt att rekrytera vikarier till hemtjänsten i sommar, vilket har lett till underskott i socialnämndens budget.

Ingen ungdom har börjat omvårdnadsprogrammet på gymnasiet i hela norra Dalarna i höst. Jag välkomnar att majoriteten, S och C i Mora kommun tar sitt ledningsansvar och nu kommer med andra idéer, eftersom min motion i ämnet blev avslagen, på hur vi ska kunna rekrytera personal inom omsorgen i framtiden. Det kommer framför allt behoven och lagen kräva.

Birgitta Sacrédeus, Kristdemokraterna