Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omfattande skadegörelse på kajen

Enligt polisen har det för första gången på längre tid förekommit en omfattande skadegörelse på kajen i Mora.

Under natten till tisdagen har en stor anslagstavla välts och gått sönder i båda fästena. Stora rastbord med fastsittande soffor har vräkts ut i vattnet, livbojar har ryckts loss och kastats i vattnet samt belysningslampor till belysningen utmed promenadstråket längs Siljan har slagits sönder.

Tidigt på tisdagsmorgonen fanns personal från Morastrand nere vid kajen och städade upp glassplitter från en sönderslagen belysningslampa. Enligt personalen har skadegörelse av den här omfattningen inte förekommit på flera år nere vid Kajen.

För några år sedan förekom en äldre typ av lampor. längs promenadstråket, som satt närmare marken och de var ständigt utsatta för skadegörelse. Sedan byttes de lamporna ut mot en nyare och mera diskret variant och de har i stort sett varit förskonade från förstörelse fram till måndagsnattens förstörelse.

För några veckor sedan var det omfattande klotter borta vid Tingsnäsbadet en bit från kajen. Det var också fösta gången på länge som klotter förekommit i den storleken i Mora enligt polisen.