Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ombyggnad dröjer - elever får äta på Hosjögården

Ombyggnationen av Hosjöskolans fuktskadade kök och matsal dröjer ytterligare.
Nu är det senaste budet att allt ska vara klart i april 2013.
Fram till dess får skolans elever och lärare äta på Hosjögården.

Inomhusmiljön i Hosjöskolans kök och matsal är inte bra.

I köket har fuktskador upptäckts långt upp på väggarna.

Meningen var att en ombyggnation redan skulle ha startat, men av olika anledningar dröjer byggstarten.

– Projektering av en ombyggnad av Hosjöskolans kök och matsal skedde under 2011 med upphandling i februari 2012. När vi fick in anbuden visade det sig att anbudssumman kraftigt översteg budget. Nu gör vi ett omtag och har kommit så långt att vi har tagit fram en utformning av kök och matsal som vi tror på. Alternativa utformningar för ventilationssystemet utreds för närvarande, säger Niklas Linnsén, projektchef på kommunfastigheter, och fortsätter:

– Så snart vi är framme med det senare så kalkyleras detta och tas upp för beslut om hur vi ska gå vidare. Efter detta är vår plan att ta fram ett förfrågningsunderlag för en totalentreprenad med start så snart som möjligt.

När kan en byggstart ske?

– Vi räknar grovt med att förprojekteringen ska vara klar i början av oktober med efterföljande upphandling, och att ombyggnaden ska vara klar i april 2013. Det är vår tidsplan. Förutsett att alla nödvändiga beslut fattas.

Sedan höstterminens start har elever och lärare fått äta på Hosjögården, och den lösningen kommer att fortsätta fram till dess att köket och matsalen är ombyggd och klar.

– Det är en evakueringslösning vi haft med oss hela tiden. Vi använder oss av en annan kommunal resurs, slutar Niklas Linnsén.