Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om våra tidningar

/

DT är ett medieföretag som ger ut tidningarna Falu Kuriren, Borlänge Tidning med Södra Dalarnes Tidning, Nya Ludvika Tidning och Mora Tidning. DT ger också ut nättidningen dt.se, radiotidning och en e-tidning.

Annons

På varje tidnings huvudort finns redaktion med nyhetschef, reportrar, redigering, och annonsavdelning. I Falun finns ett gemensamt Kuncenter och i Borlänge/Falun kundtjänst. Utöver detta finns tidningarna representerade på ytterligare tio lokalkontor.

Samtliga tidningar är dominerande på sin utgivningsort.

Falu Kuriren
är en sexdagars tidning med huvudsaklig spridning i Falun, Siljanstrakten och Västerdalarna. Falu Kuriren grundades av Waldemar Skarstedt 1894.
Tidningen är oberoende liberal.

Borlänge Tidning med Södra Dalarnes Tidning
är sexdagars tidningar med spridning i Borlänge, Hedemora och Säter. Borlänge Tidning grundades 1885 och Södra Dalarnes Tidning, Dalarnas äldsta Tidning, grundad 1881 av Axel Lidman.
Tidningen är oberoende liberal.

Nya Ludvika Tidning
är en sexdagars tidning med spridning i Ludvika och Smedjebacken.
Tidningen är oberoende liberal.

Mora Tidning
är en tredagars tidning (må-on-fr) för området norr om Siljan. MT-läsarna kan komplettera med FK varannan dag (FK:s B-upplaga). Mora Tidning grundades 1893.
Tidningen är opolitisk.

Pralin
Lördagsbilaga till sexdagarstidningarna FK, BT, SDT och NLT.
Pralin-läsning om mat, dryck, njutning i smått och stort, heminredning, trädgård, hälsa, mode och lite skvaller.

RADIOTIDNING
Alla som av någon anledning inte kan läsa den tryckta tidningen kan abonnera på Radiotidningen. Det kan gälla synhandikappade, rörelsehindrade som har svårt att hålla i tidningen, afatiker, dyslektiker eller trycksvärteallergiker.

Radiotidningen finns tillgänglig för Falu Kuriren, Borlänge Tidning och Mora Tidning.

E-TIDNING
E-tidningen är papperstidningen på nätet - komplett med samma innehåll, översikt, layout. Med e-tidningen får du tillgång till alla våra fem tidningar!

Annons