Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Olyckligt, men vi har inte gjort fel

Byggnadsnämndens ordförande Erik Andersson (C) konstaterar att delar i ärendet haft en olycklig hantering, men han tycker ändå inte att det var fel av kommunen att driva frågan.

– Jag vidhåller att det är en gråzon och vi hade hoppats få ett beslut, ett riktmärke, som skulle kunna vara en framtida hjälp. Nu vet jag väl inte om vi kan säga att vi fått det, men vi driver inte frågan vidare, säger Erik Andersson.

Han menar att det är en lucka i den nya plan- och bygglagen när det gäller ekonomibyggnader.

– De borde åtminstone omfattas av en bygganmälan så att de kommer in i systemet. Om inte för annat så för att undvika situationer då det plötsligt står en ekonomibyggnad klar och byggnadsnämnden anser att det skulle ha varit bygglov, säger Andersson.

Men han medger att det finns "olyckliga" inslag i hanteringen av det aktuella ärendet:

– Det är svårt då ord står mot ord, men kanske skärper det här upp tjänstemännens rutiner att föra tjänsteanteckningar.

Polisinsatserna?

– Det är förstås inte bra, men här är också ord mot ord - om fastighetsägaren hämtat ut delgivning eller inte, säger Erik Andersson.