Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olycklig start för SM-ledarna

SM-ledarna hade ingen lyckad start på säsongens andra SM-rally.
Pontus Tidemand kom inte ens fram till den första sträckan och Ludvikas Robin Friberg körde in i en snövall.

Annons

– Jag är besviken på mig själv. Det var ett notfel och vi hamnade i en snödriva. Vi fick luftburken full med snö och måste också riva bort extralysena, sade Robin Friberg till Rallyradion.

Robin Friberg vann det första SM-rallyt i den fyrhjulsdrivna klassen men kan nu inte upprepa den bedriften. Han tappade drygt fyra minuter på den första sträckan och blev också prickbelastad.

Problem också för honom på den sista korta sträckan, knappt två kilometer, där en drivaxel gick av. Det gör att han är elva i klassen inför omstarten på lördagen.

Då gick det bättre för Thomas Thunström, Ludvika, i klassen där han är femma efter den första dagen och nia totalt i rallyt.

– Men jag var lite feg där det gick att köra fort, erkände han efter den första sträckan.

– På den andra sträckan bromsade jag stopp vid ett vägbyte så motorn nästan lade av.

Vansbros Hasse Gustafsson, som kör i den trimmade klassen för fyrhjulsdrivna bilar, är fyra i klassen och sexa totalt.

– Jag var lite chockad i början på den första sträckan. Det var väldigt halt och jag blev lite för försiktig. Då tappade vi lite tid men sedan kom vi i gång.

Han satte en bra tid på den andra långsträckan men tappade sedan 7,3 sekunder på kvällens sista korta sträcka. De sekunderna tappade han till Mats Jonsson som leder klassen och totalt. Forshagaföraren var snabbast på de tre sträckorna. 55-åringen visade att "forntiden" kan än då framtiden, Pontus Tidemand, 22 år, som vann SM-premiären, inte lyckades komma till start. Motorn i hans bil blev överhettad på transporten fram till sträcka ett.

Det andra SM-rallyt avslutas i dag med sex sträckor.