Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson/Vikström till final efter seger mot Pekings guldmedaljörer

Superduon Stefan Olsson och Peter Vikström har tagit sig till final i rullstolstennis. I första setet i semifinalen vann de stort, och detta mot de franska OS-vinnarna från Peking.
– Det ska egentligen inte kunna gå att slå dem med så mycket, säger tränare Toni Gustavsson.

I Paralympics i Peking 2008 förlorade Stefan Olsson och Peter Vikström finalen mot franska Houdet/Jeremiasz och fick därmed nöja sig med silver.

Men svenskarna verkar ha varit mer än sugna på revansch i London. Under torsdagskvällen besegrade de fransmännen med dunder och brak. Första setet slutade 6-1 och tränare Toni Gustavsson är lyrisk:

– Det är den bästa match jag någonsin sett! Och dessutom mot paret som slog dem i finalen i Peking. Det ska egentligen inte kunna gå att slå dem med så mycket. Jag är imponerad. De var otroligt fokuserade – det fanns inget annat än vinst.

Till skillnad från första setet var set nummer en lång och hård match, men efter 63 minuters kamp tog svenskarna tog hem segern med 6-7.

Därmed möter Olsson/Vikström ett annat franskt par, Cattaneo/Peifer i finalen i kväll (fredag). Åtminstone på papperet ska detta par vara enklare motståndare.