Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson/Vikström till final efter seger mot Pekings guldmedaljörer

Superduon Stefan Olsson och Peter Vikström har tagit sig till final i rullstolstennis. I första setet i semifinalen vann de stort, och detta mot de franska OS-vinnarna från Peking.
– Det ska egentligen inte kunna gå att slå dem med så mycket, säger tränare Toni Gustavsson.

Annons

I Paralympics i Peking 2008 förlorade Stefan Olsson och Peter Vikström finalen mot franska Houdet/Jeremiasz och fick därmed nöja sig med silver.

Men svenskarna verkar ha varit mer än sugna på revansch i London. Under torsdagskvällen besegrade de fransmännen med dunder och brak. Första setet slutade 6-1 och tränare Toni Gustavsson är lyrisk:

– Det är den bästa match jag någonsin sett! Och dessutom mot paret som slog dem i finalen i Peking. Det ska egentligen inte kunna gå att slå dem med så mycket. Jag är imponerad. De var otroligt fokuserade – det fanns inget annat än vinst.

Till skillnad från första setet var set nummer en lång och hård match, men efter 63 minuters kamp tog svenskarna tog hem segern med 6-7.

Därmed möter Olsson/Vikström ett annat franskt par, Cattaneo/Peifer i finalen i kväll (fredag). Åtminstone på papperet ska detta par vara enklare motståndare.