Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson sänkte Leksand

Som väntat blev det en jämn, och ganska hetlevrad, historia när topptippade Leksand och Örebro drabbade samman i Tegera Arena.
Till sist blev det gästerna som avgick med en 3-1-seger efter tre mål av Simon Olsson.

Annons

Riv, slit och en hel del utvisningar präglade den första perioden mellan två av hockeyallsvenskans favorittippade lag inför säsongen.

Det organiserade spelet lyste allt som oftast med sin frånvaro och få riktigt klara målchanser skapades.

Undantaget var i matchminut tre, då periodens två bästa chanser skapades, med bara några sekunders mellanrum. Örebros Johan Wiklander var först ut, då han helt frispelad prickade Jens Holmströms högra stolpe.

En spelvändning senare befann sig Jens Bergenström i samma situation, med skillnaden att han blev nedriven och domare Ulf Rådbjer dömde straffslag. En straff som Bergenström själv tog, men dock inte lyckades utnyttja.

Leksands ledningsmål kom ungefär fem minuter senare, då Martin Janohls slet förtjänstfullt i anfallszon, och fick iväg ett skott som ÖHK-målvakten Stefan Ridderwall på något vis fumlade in.

Spelmässigt blev period två ett lyft för båda lagen, då man på ett mycket mer strukturerat vis lyckades etablera tryck i de båda anfallszonerna.

Det var dock Örebro som skulle visa sig vara bäst på att förvalta detta, då man såväl lyckades kvittera som ta ledningen.

1-1 kom efter bara 53 sekunder, då Simon Olsson snappade upp en puck i offensiv zon, tog några skär in i slottet och därifrån stensäkert placerade in pucken bakom Holmström.

Assisten fick Patrick Yetman och samma duo låg även bakom Örebros ledningsmål efter knappt åtta minuter.

En fin diagonalpassning från Yetman hittade Olsson, som klippte till direkt, och 1–2 var ett faktum.

Leksand var dock inte ofarligt på något vis. Jens Bergenström hade ett ypperligt läge efter en öppnande passning av Kevin Kapstad, men missade. Joonas Rönnberg hade ett skott från blå som touchade ribban, och mot slutet av perioden pressade Leksand på ordentligt, dock utan framgång.

Den avslutande akten blev en någorlunda låst historia, där enstaka halvchanser var det enda som pockade på uppmärksamheten.

Smågrinigheten, som präglat större delen av matchen var dock intakt vilket, bland annat, resulterade i en ordentlig uppgörelse mellan Tobias Forsberg och den, som vanligt, hetlevrade Emil Kåberg.

Målkontot såg ut att bli orört perioden ut, men med sju sekunder kvar passade Simon Olsson på att skicka in sitt tredje mål för kvällen, i en tom Leksandsbur.

Det fick avsluta en, spelmässigt, ganska medioker tillställning i Leksand.