Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson och Vikström spöade Spanien

Med ett aggressivt spel vann Stefan Olsson och Peter Vikström åttondelsfinalen i dubbelturneringen mot Spanien. Nu väntar kvartsfinal mot Holland, vilket lär bli en tuff match enligt tränare Toni Gustavsson.

Annons

Under åttondelsfinalen i dubbelturneringen i rullstolstennis vann återigen det svenska paret Stefan Olsson/Peter Vikström. I söndags tog de hem segern mot amerikanerna och under måndagen besegrade duon även sina spanska konkurrenter.

Resultatet blev 6-1, 6-0 och seten tog 28 respektive 31 minuter. En lika tydlig vinst mot det spanska paret Caverzaschi Arzola/Tur Blanch som mot amerikanerna alltså.

– Men det var inte så lätt som siffrorna visar. Det var betydligt tuffare än mot amerikanerna, säger tränare Toni Gustavsson.

Han säger att paret spelade stabilt matchen igenom.

– De spelar väldigt bra nu och höjde sig mot spanjorerna. De spelade, jag ska inte säga ett nytt spel, men ett aggressivare spel. Båda är bra volleyspelare och det ska de bygga på.

Olsson/Vikström är nu klara för kvartsfinal, då de möter det holländska paret Egebrink/Scheffers. Olsson/Vikström vann när de mötte dessa holländare i British Open i somras.

– Då vann de ganska enkelt, men jag tror ändå att det blir jättetufft på onsdag, säger Toni Gustavsson.

I morgon tisdag möter även Sundbornsbördige Stefan Olsson brittiske Gordon Reid i åttondelsfinalen i singelturneringen.

– Där har vi stora förväntningar. Han fick stryk av Gordon i British Open, men den matchen vill man helst glömma. Den här gången ska det nog gå vägen. Oavsett ska det bli spännande att se, konstaterar Toni Gustavsson.