Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olja och grafik i Galleri Grönland

Annons

- Jag började som konstnär vid 18 års ålder och försörjde mig också under fyra år som konstnär innan jag gjorde ett uppehåll och under den tiden har jag utbildat mig till informatör säger Anna-Moa Nordström då vi träffar henne i Galleri Grönland i Malung.

- Jag kommer att fortsätta med konstnärsyrket och hoppas att jag kan ha den sysslan som en halvtidssyssla och sedan arbeta som informatör på halvtid. Det tror jag är en bra "mix" som kommer att passa mig bra säger Anna-Moa Nordström.

Motiven i Anna-Moas konstnärsutövande handlar uteslutande om att förmedla en känsla och hon vill förmedla världen ur det perspektiv hon ser världen som magisk, vacker och oändlig.

När man studerar Anna-Moas målningar figurerar ett centralt ljus med omgivande mörker och motiven tagna ur fantasin och sagoinspiration.

Det var nö.r hon var 18 år som hon tog steget att satsa för fullt på konstnärsyrket och hon hade då också sin första utställning. Att hon nu hamnat i Malung med en utställning har också sin förklaring. Sundsvallskonstnären Curt Agge har en bra relation med Malungs Konstförening och han rekommenderade henne och hon erbjöds då att ställa ut sina oljemålningar och grafik i Galleri Grönlands utställningslokal där hon har verk utställa både på den nedre och den övre våningen av galleriet.

Anna-Moa Nordström är en ung konstnär som i framtiden kommer att satsa hårt på både konstnärsyrket och informatörsyrket.

- Jag tror det är viktigt att man inte bara ägnar sig åt konst. Jag känner att man mår mycket bättre om man också kan göra något annat säger Anna-Moa Nordström som nu visar sin konst i Dalarna för första gången på tio år. Utställningen i Malung kommer att pågå under ett par veckor.

Mer läsning

Annons