Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oliver stoppades från spel: "Inte behövt göra så stor grej"

Han hade hoppats på spel i Tingsryd i går.
Istället fick Oliver Ekman-Larsson följa matchen från läktaren – och tvingas nu över till AHL.
– Det var Phoenix som tog sista beslutet, säger han.

Annons

Oliver Ekman-Larsson fanns med i Tingsryds spelarbuss upp till Leksand.

NHL-stjärnan hade dock hoppats på att stå på isen inför sin gamla hemmapublik.

– Vi väntade in i det sista och försökte, men det var så att jag hade tvåvägs-kontrakt och det var Phoenix som tog sista beslutet, säger han.

Tingsryd ställde till med stort liv på den allsvenska pressträffen i jaken på Ekman-Larsson, men tillslut blev det ändå AHL.

– Det har varit uppskrivet. Man kanske inte hade behövt göra så stor grej av det. Men, det hade varit jätteroligt att få spela några matcher här.

Tingsryd har gått ut ganska hårt?

– Jo, men all PR är bra PR (Skratt). Nej, men jag är tacksam att det gjorde ett försök. Det visar att jag är omtyckt och att de vill ha mig i laget. Jag tar det som en positiv grej. Nu blev det AHL.

Hade du hellre spelat allsvenskan?

– Det beror lite på lång och kort sikt. Det hade varit roligt att få spela någon vecka i allsvenskan. Samtidigt så hade jag inte siktat på att spela en hel säsong här hemma.

Hur mycket kontakt hade du med Leksand?

– Det var positivt att de ville ha en i laget. Sedan så är det smidigast att vara i Tingsryd där jag bor. Det var det som gällde. Samtidigt har Leksand betytt otroligt mycket för mig och min karriär. Det var där karriären fick fart.

Vad händer nu?

– Det kommer att bli så att jag åker över. Jag kommer att köra med AHL-laget Portland. Jag åker i slutet av månaden.