Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om orsak till dödsfall vid rastplats

Ett brott eller inte?
Polisen vet ännu inte orsaken till dödsfallet vid Kottjärn.
Nu avvaktar man resultatet av den rättsmedicinska undersökningen.
– Tills vi vet utreder vi fallet som ett mord eller dråp, säger Bo Eriksson, dalapolisen.

Det var alltså på tisdagen, klockan 14.40, som polisen fick larmet om att en död person anträffats på en rastplats vid Kottjärn.

En person som stannat på rastplatsen hade uppmärksammat blodspår på marken och sedan hittat den avlidne mannen inne på en toalett.

I närheten fanns också en kniv.

Polisens tekniker undersökte rastplatsen och en förundersökning om mord alternativt dråp inleddes.

– Det har sedan i det fortsatta arbetet framkommit uppgifter som kan tyda på att inget brott ligger bakom dödsfallet, säger Bo Eriksson vid dalapolisens länskommunikationscentral (LKC).

Men polisen vet inte säkert.

Därför hålls utredningen öppen, fram till det att den rättsmedicinska undersökningen är genomförd och eventuella svar på hur och varför mannen avled kan fås.

Mannen som hittades på toaletten är hemmahörande i Västmanland, i 40-årsåldern, och har en koppling till den plats där han hittades död.

Andra personer som stannade på den aktuella rastplatsen gjorde den aktuella eftermiddagen observationer av en bil som stod parkerad vid en anslagstavla.

Om det var den avlidnes bil eller inte, är just nu oklart.

– Jag fick gå runt den för att kunna slänga sopor i tunnorna som stod bakom bilen. Sedan tänkte jag gå in på toaletten för att tvätta av mig, berättar ett vittne för tidningen.

Mannen valde dock att inte gå in på toaletten.

Han lämnade rastplatsen med tanken på att det var märkligt att en bil parkerats där, men att ingen människa syntes till.

Det var någon gång mellan 13.30 och 14.00.

– Dörrarna till toaletterna var stängda. Det är jag säker på. Och jag såg inga spår av blod någonstans, säger mannen till Dt.