Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart kring Holmqvist

Annons

Chanserna till att Kristian Huselius finns med i truppen till hockey-VM är 50/50.

Möjligheterna för målvakten Johan Holmqvist är minst sagt mindre:

Tampas målvakt Johan Holmqvist har meddelat att han tackar nej till hockey-VM på grund av personliga skäl. Han lämnar dock samtidigt dörren till Moskva något på glänt.

Själv säger Holmqvist till Aftonbladet:

Därmed blir det med största sannolikhet bara två NHL-spelare i den svenska VM-truppen, dels Alexander Steen som redan finns med, dels Calgary-spelaren Kristian Huselius.

Huselius var en av de tre spelarna som stängdes av från landslaget i en och en halv säsong, sedan han i samband med Sweden Hockey Games 2005 anklagats för våldtäkt. Spelarna friades helt, men både Huselius och Henrik Tallinder sparkades från sin klubb Linköping, medan Andreas Lilja lämnade Mora självmant.

Om Huselius kommer till VM blir det hans första matcher med landslaget sedan dess.

Men många kommer ändå att ta upp ämnet?

De svenskar som fortfarande är med i Stanley Cup-slutspelet, exempelvis New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist, tvillingarna Sedin i Vancouver och många fler är dock inte aktuella för VM-spel _ även om deras lag skulle åka ut med 4_0 i matcher i kvartsfinalsserien.

De som dock finns med i Tre Kronors trupp provade på tisdagen ut VM-kostymerna. På onsdag gör man VM-genrep mot USA i Globen.

TT

Mer läsning

Annons