Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okänd svensk klar för British open

Annons

Svensktrion Jesper Parnevik, Fredrik Jacobson och Daniel Chopra begav sig direkt från PGA-tourtävlingen i Michigan till måndagens kval till British open på Oakland Hills i Detroit. Men alla tre missade chansen att ta sig till nästa golfmajor.

I stället tog okände Anders Hultman sensationellt en av de tolv platserna som gav biljett till British open från det internationella kvalet.

Hultman hade 139 slag, ett under par, under den mastiga tvårondsdagen. Med det var han delad fyra. Hultman är 28 år, tillhör Göteborgsklubben Albatross och har en seger på den kanadensiska touren 2003 som främsta merit.

Hultmans mer namnkunniga svenskkollegor hade det svårare. Jesper Parnevik och Daniel Chopra fick 143 slag och hade behövt gå åtminstone ett par slag bättre för att hamna bland de tolv, och Fredrik Jacobson stannade på 144 slag.

Ytterligare tre svenskar tog sig vidare till huvudturneringen från det europeiska kvalet på Sunningdale i England. Peter Hanson hade näst bästa score, sju under par på två rundor. Fredrik Andersson Hed och Mattias Eliasson gick båda fyra under och slutade på delad tiondeplats.

Totalt är nio svenskar är klara för spel i British open, då Johan Edfors, Niclas Fasth, Robert Karlsson, Carl Pettersson och Henrik Stenson är direktkvalificerade. Tävlingen spelas på Carnoustie, Skottland, 19-22 juli.

TT

Mer läsning

Annons