Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohlin borde lära av Juholt

/

Annons

Pernilla Ohlin närmast hånar Håkan Juholt (S) på ledarsidan den 8 december. Men hänger Ohlin inte med i vad som händer eller väljer hon att inte se exempelvis vårdskandalerna, fusket i tandvården som Försäkringskassan uppskattar till 1,2 miljarder trots att 150 personer arbetar med efterkontroller? Eller den misslyckade privatiseringen av apoteken.

Juholt hånas för att han vill att hela Sverige ska få möjlighet till telefon; aktuellt när nu Telia river fasta ledningar. Ska inte den som är i nöd i glesbygden kunna larma? Jag kan räkna upp flera exempel där det går snett i förändringsivern.

Juholts människosyn är den som även högern eller Ohlin för den delen borde anamma. Men icke, privatisering, kapitalism och vinster går före människovärdet även för en liberal.

Inge Gunnarsson

Leksand

Svar direkt: Jag sätter verkligen inte vinst före människovärde, det borde Inge Gunnarsson veta om han har läst mina texter. Däremot har jag inte mycket till övers för Håkan Juholts orealistiska och trångsynta politik, som går ut på en omöjligt stor offentlig sektor.

När Telia tar bort fasta ledningar brukar de erbjuda kunderna mobil telefoni. Juholt har dessutom backat från sitt eget krav på att varenda glesbygdsbo ska ha tillgång till mobilnätet, eftersom det visade sig bli alldeles för dyrt.

Vårdskandalen beror inte på privatiseringen i sig, utan på bristande regelverk och kontroll. Inte heller har fusket inom tandvården något med saken att göra. Framtidens Sverige behöver valfrihet och driftiga entreprenörer inom vården och apoteksservicen; genom att öka konkurrensen pressar man priserna och höjer kvaliteten.

Pernilla Ohlin,

ledarskribent

Mer läsning

Annons