Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oförskämd går hem

Lazy days är namnet på en ny musikgrupp med Orsagrabben Christofer Ericson och Morakillen Jonas Eriksson. Nyligen kom de ut med sin första singel. Titeln är Oförskämd och den går hem oförskämt bra.
– Vi ligger tvåa på Dalatoppen, många har sett den på Youtube och det går att hitta singeln både på Spotify och iTunes, berättar Christofer.

När de båda gemensamt ska sätta ord på singelns innehåll är en sammanfattning kärlek och beslutsångest. Musikaliska mixen inbegriper pop med influenser av hiphop.

Ett lättlyssnat stycke med det där lilla extra i melodislingan, som får en lyssnare att stanna upp och suga in även texten.

Oförskämd är bara början på duons samarbete och två nya låtar är på gång att släppas med jämna mellanrum tidsmässigt framöver.

Både Christofer och Jonas har musikaliska bakgrunder, med bland annat ett coverband, medverkan i Orsa Ungdomskör respektive Mirandakören samt inte minst så var Christofer med i Kalle Moraeus kör i körslaget med Jonas sjöng med i Stefan Nykvists gäng i samma programserie.

– Vi spelar in materialet i min lilla sommarstuga vars interiör bäddas in med madrasser för att få fram den rätta ljudtouchen, förklarar Christofer.

Där jobbar duon endast digitalt, utan instrument, med musikaliskt datastöd.

Båda grabbarna fyller 23 i år. Civilt hoppas Christofer kunna få ett lärarjobb till en tremånaders kurs på Mora Folkhögskola under hösten medan Jonas arbetar som yrkesmilitär i Stockholm. Men bådas dröm är att kunna livnära sig på musik och sång.