Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oförändrad skattesats i Mora

Vid tisdagens kommunstyrelse i Mora föreslogs att skattesatsen förblir oförändrad i Mora samt att några nämnder som behöver extra medel får hjälp.

Annons

Det var verksamhetsplan och budget, i Kommunplan 2015, som avhandlades av kommunstyrelsen under tisdagens möte. Den innebär bland annat att den kommunala skattesatsen på 22,81 kronor behålls. 1 december kommer Kommunplan 2015 beslutas av kommunfullmäktige.

Enligt kommunalrådet Anna Hed sänks resultatkravet för nämnderna med en halv procent. Dessutom får tre nämnder som är utsatta ekonomiskt och kommunstyrelsen ett extra stöd på 14,3 miljoner enligt förslaget.

Det skulle medföra tre miljoner till gymnasienämnden, drygt 5,1 miljon för och grundskolenämnden, fem miljoner till socialnämnden och 1,3 miljoner till kommunstyrelsen.

Nämnas kan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inte deltog i beslutet. Enligt Lennart Sohlberg, S, var underlaget inte tillräckligt.