Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ofattbart!

Annons

Det är synnerligen märkligt att vi här uppe i Dalarna vid Orsasjöns strand får uppleva sångartister med världsrykte. I somras tio tenorer som fick oss att minnas Jussi. På nyårsafton dubbla antalet sångare och sångarinnor som under två timmar öste en kaskad av arior, romanser, musikalnummer över våra trumhinnor och känslosträngar. Virtuosa ackompanjatörer, vackra röster, vackra kläder, dramatik... och ändå avspänt och med humor. Vilken upplevelse, vilken avslutning på året!

Efteråt får man det inte riktigt att gå ihop. Hur bär de sig åt, Pers Anna Larsson och Göran Eliasson? Bygga en lada är en sak, liksom att få den igång med tillstånd och stämd flygel. Men sedan, att hinna planera arrangemang mellan sångturnéerna, kontakta alla artister, få dem att komma till Vattnäs av alla ställen (missförstå oss rätt!), administrera deras uppehälle och framträdanden, ge kvällen en personlig prägel med mousserande dryck mm och ovanpå allt detta skapa en stiftelse för stipendier. Då har vi ändå inte nämnt ekonomin.

Ofattbart som sagt. Men oerhört glädjande, både att få njuta av denna entusiasm och att få se operakonsten åter slå rot i våra musikaliska trakter. Vi känner stor tacksamhet och vill önska entreprenörsfamiljen lycka till!

M & B Hanser

Mer läsning

Annons