Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ödesdagar för Moras J 20-lag

Mora IK:s J 20 var på vippen att åka ur Superelit.
En seger mot Leksand innebar att man nu har chansen att via kval mot Nacka kan hänga kvar.
Något som klubbdirektören Peter Hermodsson anser vara livsviktigt.

– Sett ur ett kortsiktigt perspektiv vore det en katastrof om vi åkte ur Superelit. Det är många duktiga killar som vill till Mora, men ramlar vi ur kommer de inte, säger Hermodsson.

Moras klubbdirektör har en vision om att Mora ska ha Sveriges bästa J 20-lag inom några år. En vision som kan grusas, eller i alla fall få skjutas ännu längre fram, om nu Nacka skulle slå Mora i bäst av tre matcher. Den första spelas i morgon torsdag i Stockholm, retur i Mora på lördag och en eventuell tredje match på söndag, också den spelas i så fall i Mora.

– Jag är absolut inte nöjd med situationen, det här har inte skötts bra från klubbens sida. Vi skulle inte ha hamnat i det här läget, menar klubbdirektör Hermodsson som dock sett en förbättring den senaste tiden vad det gäller J 20-lagets spel.

– Ja, det har varit bättre på slutet och jag hoppas verkligen att killarna fixar det här, det är viktigt för vår framtida satsning att vi spelar i Superelit.

När det gäller nya spelare till A-laget hoppas Peter Hermodsson att kunna presentera ett par namn inom de närmsta dagarna.

– Ja, jag hoppas på ett par underskrifter snart. Det är många spelare på marknaden som hoppas få kontrakt med elitserielag, men jag tycker att agenterna vill ha lite för bra betalt för de spelarna. För de spelare som inte får elitseriekontrakt ligger vi bra till i näringskedjan. Men vi är noga med att scouta spelare. Vi ringer och kollar upp dem både här och där. Vi ska inte köpa spelare på papper som agenterna säger är bra, menar Peter Hermodsson.

En som klubben räknar som förlorad är Jens Jakobs som placerats i Luleå.

– Det känns som att Jens hamnar i Elitserien, och den chansen är han väl värd, avslutar Hermodsson.