Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ochoa visade vägen

Annons

Majorsegern saknas. Men i British open kommer Lorena Ochoa att bli svårbesegrad.

Den mexikanska världsettan visade vägen när damgolfarnas historiska intåg på St Andrews inleddes med första ronden i British open.

Lorena Ochoa har tagit över rollen som världsetta efter Annika Sörenstam. Det återstår en lång, lång väg till svenskans tio majortitlar, men Ochoas första kan mycket väl komma i St Andrews.

Med 67 slag, sex under par, satte hon ett tidigt riktmärke under den första ronden i årets sista dammajor och visade att kvinnor kan, även i sitt första besök på anrika Old course _ klassad som en av världens svåraste banor.

Ochoa har sparat en hel del bollar och kort från fina ronder under sin karriär. Torsdagens rond tyckte hon nästan var i nivå med sina två bästa hittills _ båda från förra året.

Ochoa stod i en klass för sig av de tidigt startande. Ytterst få var morgonpigga nog att gå under par, trots de gynnsamma förhållandena. Japanskan Ai Miyazato gick runt på 70 slag och italienskan Tullia Calzavara på 72.

Och kanske är Michelle Wie på väg tillbaka till en gångbar nivå. Amerikanskan hann knappt bli tonåring innan hon blev rubrikernas flicka. Supertalangen har dock haft besvär med en handledsskada och har fallit ordentligt i slagkraft och anseende. Hon låg ett tag två under par på torsdagen, men slutade på par 73. Norskan Suzann Pettersen, som vann årets andra major, LPGA-mästerskapen, behövde 74 slag.

TT

Mer läsning

Annons