Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ocean race-vinnare seglade på grund

Annons

Ericsson var snabbast båten i årets upplaga av Gotland runt _ klasskonkurrenten ABN Amro, som vann den senaste upplagan av Ocean race, gick på grund och tvingades bryta.

Strax före klockan 10 på tisdagsförmiddagen passerade Ericsson mållinjen i Sandhamn och det var en nöjd skeppare.

"Det har varit en fantastisk segling och vi har verkligen varit med i racet hela tiden. Jag hade faktiskt lite på känn att vi verkligen skulle bli första båt i mål", säger Anders Lewander i ett pressmeddelande.

Anders Lewander, som gjorde sin första kappsegling i Sverige med Ericsson, fick en dålig start strax utanför Sandhamn. Men vid första rundningen vid Svenska Björn var de precis före värsta konkurrenten och storfavoriten och ABN Amro One. Den holländska båten kom ikapp och förbi, när de två båtarna gippade sig söderut utanför Gotlands ostkust.

Medan Ericsson valde att gå längre ut till havs kom ABN Amro One för nära land och seglade på grund. Ingen ombord på ABN skadades men den stora VO|70-båten tvingades bryta tävlingen.

Ericsson rundade Gotlands sydspets, Hoburgen, tillsammans med många andra båtar. Men upp mot målet i Sandhamn seglade de förbi och i från samtliga konkurrenter.

Ericsson-syndikatet har köpt ABN Amro One och att över båten efter Gotland runt för att ha tillgång till en träningsbåt inför nästa Ocean race i väntan på att de två egna nya båtarna blir färdigbyggda.

TT

Mer läsning

Annons