Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort på Malmö stadion

Annons

Djurgården blev vinnaren i dubbelmötena med Malmö FF.

Efter seger hemma för tio dagar sedan, blev det 1_1 (0_1) borta på Malmö stadion.

Djurgården hade farten, tyngden och mittfältet och ledningsmålet på tisdagskvällen. Under den första halvleken.

Man kan spekulera i olyckan. Om den rörde till det för Malmö en stund. Efter tre minuter nickade innermittfältarna Daniel Andersson och Ola Toivonen ihop och blev liggande länge på gräset. Daniel Andersson fick ett bandage om huvudet och kom in i händelserna igen efter drygt fem minuter. Ola Toivonen bars in i omklädningsrummet, och fick enligt Malmös sportchef Hasse Borg en kraftig hjärnskakning. Toivonen fördes till sjukhus.

Djurgården gjorde 1_0 efter 28 minuter när Lance Davids fick stå helt omarkerad i bortre straffområdet, där han fick god tid att sikta och nicka in bollen. Niklas Skoog var där, nere i försvaret, men missade helt markeringen på Davids. Fast det var ett perfekt inlägg som seglade över hela MFF-försvaret.

Nästan exakt samma läge hade Aki Riihilahti nio minuter senare. Men då täckte Jonas Sandqvist på rätt ställe, och reflexräddade. MFF-målvakten lyckades också boxa undan en stenhård frispark lite senare.

I Djurgårdens mål hade Pa Dembo Touray det lugnt före pausen. Malmö hade bara ett skott på mål och några halvchanser, som DIF-försvaret tog undan.

Niklas Skoog byttes ut i den 53:e minuten. Jonatan Johansson, som varit skadad, ersatte.

Efter tre minuter kvitterade finländaren.

En misslyckad hörna blev lyckad då Junior klackade bollen vidare bakom sitt stödjeben och där högg Johansson.

Det var kämpa, riva och slita än ordnat spel. Spännande med fart. Här handlade det för MFF att vinna och inte missa tåget till på toppen av allsvenskan.

Malmö tryckte på och DIF-målvakten klarade ett stenhårt vinkelskott från Junior.

Nio minuter före slut kom hemmalagets jättechans att ta ledningen. Junior var centimetrar från att stöta in ett segermål på Labinot Harbuzis stenhårda inlägg längs marken.

Hemma för tio dagar sedan vann Djurgården med 1_0. Stockholmslaget blev vinnaren i dubbelmötena när allsvenskan är inne i andra halvan.

TT

Mer läsning

Annons