Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort mellan Gais och Hammarby

Annons

Gais och Hammarby delade på poängen när allsvenskans premiäromgång avslutades på Ullevi.

1_1 var ett rättvist resultat i en match som bjöd på få målchanser.

Hammarby började matchen bäst, men det var Gais som fick den första riktiga målchansen när Bobbie Friberg da Cruz lobbade bollen över målet i inledningen.

Hammarby hade i den första halvleken ett mycket bra passningsspel och fick grepp om spelet på mittfältet. För Gais var det inte mycket som stämde under större delen av den första halvleken.

Även om Hammarby hade ett kontrollerat och väl fungerande spel på mittfältet skapades det förvånansvärt få målchanser.

Ledningsmålet var också ett riktigt slumpmål, när Sebastian Castro-Tello sköt ett löst skott mot Gais mål. Bollen tog på foten på mittbacken Andreas Tobiasson och gick i en båge över chanslöse Dime Jankulovski i Gais mål.

Efter hand släppte Gais handlingsförlamning och man fick mer kontroll på Hammarbys passningsspel och fick lite press på dem.

Kvitteringen i 39:e minuten av Johann Gudmundsson var också helt rättvis.

I den andra halvleken jämnades spelet ut och Gais fick mer bollinnehav än vad man haft i den första halvleken. Hammarby fick heller inte samma press på sin högersida som man haft i den första halvleken.

Båda tränarna var nöjda med att fått med sig en poäng, men ingen av dem var riktigt nöjd med det egna lagets insats sett över hela matchen.

TT

Mer läsning

Annons