Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oavgjort mellan Falun och Storvreta

Tre landslagsspelare mot sex. Dessutom var Faluns ordinarie målvakt sjuk. Matchen mot svenska mästarna Storvreta var ändå i absolut jämnaste laget och det slutade med oavgjort efter sudden death.

Med nio landslagsspelare på plan bäddade det för en intressant match mellan Falun och Storvreta. IBF Falun hade Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström och Johannes Larsson medan Storvreta hade Viktor Klintsten, Joel Kanebjörk, Mattias Samuelsson, Jesper Berggren, Rasmus Sundstedt och Henrik Stenberg.

Måns Parsjö-Tegnér stod i Faluburen för sjuke Johan Rehn, där han också fick det hett om öronen från första stund. Storvreta körde på hårt och gjorde sitt första skottförsök genom Sundstedt redan efter 21 sekunder. Men Falun inledde minst lika aggressivt, och var bland annat mycket nära att få in bollen i åttonde matchminuten, efter ett skickligt passningsspel på Storvretas planhalva. Storvretas kvicke landslagsmålvakt Viktor Klintsten lyckades dock snappa åt sig bollen. Johan Tomths 1–0-mål i elfte hann han dock inte med att rädda.

I fjortonde minuten dömdes ett mål bort för Falun och i sjuttonde kom Storvretas kvittering. Falun tog därefter ledningen med 2–1, ett övertag de inte höll särskilt länge då Storvreta fick in ett bjudmål. Men Falun fortsatte ge järnet och gjorde 3–2 innan paus.

I andra perioden fick Falun spela fyra mot fem efter att Jonas Adriansson utvisats för "felaktigt avstånd", och där tog Storvreta chansen att sätta 3–3. Kort efter att Falun blivit fulltaligt fick de dessutom in 3–4. Matchen fortsatte att vara mycket jämn, och Falun svarade snart med att även de jämna ut ställningen i spel fem mot fyra.

Inför tredje perioden visade poängtavlan 4–4 och de båda jämna topplagen fortsatte turas om att näta; ingen lyckades ta ledningen med mer än ett mål. Med två sekunder kvar av ordinarie matchtid var ställningen 8–8 och i ett målförsök slog Johannes Larsson målvakten på fingrarna och utvisas. Inte helt oväntat gick matchen till sudden death där Falun alltså fick spela med en man kort i två minuter. Storvreta fick då övertaget offensivt, men Falun höll ställningarna tills de blev fulltaliga, mycket tack vare Måns Parsjö-Tegnér som gjorde flera räddningar. Förlängningen var i övrigt lika jämn som resten av matchen och slutade oavgjort.