Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort för Elfsborg i Champions leaguekval

Annons

Elfsborg har skaffat sig ett bra utgångsläge inför hemmareturen i Champions league-kvalets första omgång mot nordirländska Linfield.

Matchen slutade mållöst, trots flera heta chanser.

Elfsborg hade det mesta och bästa av spelet och borde sett till målchanserna gjort minst ett mål. Inte minst nyförvärvet Fredrik Berglund från FC Köpenhamn, som brände två frilägen. Det första fick han redan tio minuter in i matchen. Anfallaren fick dock bollen lite för långt ifrån sig och Alan Mannus i Linfields mål räddade.

Elfsborg var det spelförande laget i första halvlek och mittfältaren Samuel Holmén var nära att spräcka nollen 27 minuter in i matchen, men nicken på Mathias Svenssons inlägg räddades på nytt av Mannus.

Linfield skapade inte en enda riktig målchans i första halvlek och strax före halvtidsvilan fick Berglund ett nytt jätteläge, men skottet från nära håll gick utanför.

I den andra halvleken kom Linfield, som inte haft en målchans i första halvlek, ut som ett nytt lag. I den 53 minuten tvingades Elfsborgs målvakt Johan Wiland göra en riktigt kvalificerad räddning och sju minuter senare en ännu vassare när hemmalaget tryckte på.

Elfsborg var betydligt blekare i den andra halvleken. Anders Svensson, som dagen till ära fyllde 31 år, hade en farlig frispark som dock slarvades bort. I slutet tryckte Boråsarna på för ett segermål, men trots ett par bra chanser slutade matchen 0_0.

Returen spelas i Borås nästa onsdag.

TT

Mer läsning

Annons