Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oavgjord säsongsavslutning för Brage

Brage började matchen med ett mer offensivt spel än motståndarna. Men varken trycket eller ledningen bestod. Tack vare en straff i tilläggsminuterna slapp dock Brage förlust i säsongsavslutningen. För målvakten Gerhard Andersson blev matchen den sista i klubben.

Säsongens sista match; sammanfattningsvis rätt ljummen, men inte mållös.

I början av första halvlek var det främst Brage som lyckades flytta upp spelet till motståndarnas planhalva. Även om Brage hade fler skott, både på och utanför mål, var det Varberg som först fick näta. Mats Cato Moldskred hade precis skjutit utanför då Varberg vände på spelet och fick in 0–1. Men deras ledning höll inte i sig länge. Inom några minuter reducerade Patrik St Cyr och på tilläggsminuterna gjorde Dragan Kapcevic 2–1. Det hade kunnat bli mer; den tappra publiken drog i alla fall efter andan när Andi Toompuu sköt i ribban i 45:e matchminuten.

I andra halvlek ökade Brage inledningsvis på målskillnaden. Cirka fem minuter in gjorde Patrik St Cyr sitt andra mål denna match efter en passning från Mats Cato Moldskred. Sedan bjöd Brage gästerna på ett enkelt mål.

Gerhard Andersson, som spelade sista matchen i Bragetröjan, fick dock ta revansch och gjorde en snygg räddning efter Varbergs hörna i 62:a minuten – Varbergsskytten bet ihop och drog händerna genom håret.

Därefter mörknade det för Brage; med cirka 20 minuter kvar av matchen gjorde Varberg två mål kort efter varandra och tog ledningen med 3–4. Det såg ut som om det skulle bli förlust i säsongsavslutningen, men i tilläggsminuterna fick Brage straff och Johan Persson petade in 4–4.