Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oacceptabel ljudnivå

Jag har varit på utvecklingssamtal med dottern som går i första klass i en liten skola på landet utanför Falun. Jo ,säger fröken, det är lite hög ljudnivå i klassen men du vet ju att du får låna hörselkåporna så att du kan få arbetsro!! Skrämmande! Jag trodde inte mina öron...

Hur i hela friden ska barnen kunna höra vad läraren säger om hörselkåporna sitter på? Nämnas kan att det är bara 15 elever i klassen. Följdfrågan måste bli hur det går för en elev som inte hör vad fröken säger och därför inte klarar klara målen i skolan?

Vi måste ju få ställa kravet på läraren åtminstone se till att det är arbetsro för alla elever i en så pass liten grupp. ! Jag tolererar inte att mitt barn sitter och pratar och springer runt på lektionerna och det tror jag inte att någon annan förälder gör heller. Men eftersom vi inte finns till hands i skolan så måste ju läraren ha pondus att se till att det fungerar.

Jag uppmanar alla föräldrar som har barn i skolan att göra ett besök där några timmar. Ingen vuxen skulle acceptera att ha hörselkåpor och riskera att missa viktig information.

Förälder på landet

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare