Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

O-ringens palats – hit går de smärtande deltagarna

De har jobbat på O-ringen sedan 1998 och blivit synonymt med världens största orienteringsfest.
I år är Dala Massage Team återigen på plats för att hela de smärtande deltagarna.
– Det är jättemycket folk som kommer hit. Det är alla möjliga skador, gubbvader, ryggar, axlar och nackar, säger Siv Söderkvist, ansvarig för Dala Massage Team.

Annons

Ryggar knådas, axlar masseras och person efter person strömmar in till det lilla vita tältet som Dala Massage Team ställt upp. Att säga att massagepalatset inte är populärt vore att ljuga.

– Det är oerhört uppskattat. Vi är väl kända här och vi levererar professionell hjälp. Vi masserar, jobbar med tejpning och vi har hjälpt mycket folk, berättar Siv Söderkvist.

Precis som massage är starkt förknippat med löpning och orientering är Dala Massage Team tydligt sammankopplat med O-ringen. Sedan O-ringen i Gävle 1998 har massageteamet varit på plats för att hjälpa deltagarna med sina krämpor.

– Det är jättemycket folk som kommer hit. Det är alla möjliga skador, gubbvader, ryggar, axlar och nackar.

Vilken är den vanligaste krämpan ni ser?

– Det är mycket ben. Det beror på hur terrängen, underlaget och banorna ser ut. Sedan hur tränade folk är, många kommer hit mer eller mindre otränade. Det finns dem som kommer hit varje dag för att klara fem dagar.

I Borås har Dala Massage Team två arbetslag, ett som är ute på tävlingarna och ett som befinner sig närmare O-ringenstaden. Anledningen är att löparna ska ha möjlighet att kunna få massage hela dagarna.

– Vi har två skift så att vi täcker hela dagarna. Sammanlagt är vi elva massörer på plats i Borås, säger Siv Söderkvist som själv känner att Dala Massage Team och O-ringen hör ihop.

– Vi har jobbat så många år med det här att vi har blivit en del av O-ringen.