Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt utdelningsrekord på V75

Annons

Ett V75-system för 720 kronor gav totalt 45|285|093 kronor vid Kalmars V75-omgång. Systemet var inlämnat i Bygdeå.

Stall Goop bidrog starkt till utdelningen, två segrar och ett tungt favoritfall.

Många V75-spelare hade byggt upp sina system kring Rutger Raket i den första avdelningen. Han föll blytungt. Trots ledningen var han slagen med 700 meter kvar av loppet.

I stället för favoritseger vann Real Desire och Johnny Takter V75-1 till 55 gånger pengarna och lade grund till miljonvinsten.

Men stall Goop såg även till att det vinnande systemet som var inlämnat i Bygdeå, fyra mil från Umeå, hittade alla vinnarna.

Sedan Olle Goop vunnit den sjätte avdelningen med Conrads In Line från ledningen fanns det endast ett system kvar med sex rätt.

Bygdeå-systemet hade i den sjunde avdelningen sex hästar markerade. Vinnande favoriten Hurricane Line var en av de sex. Däremot fanns inte loppets trea Shiburre som Erik Adielsson körde med på systemet. Det var den hästen Björn Goop var mest rädd för i slutet av loppet.

Det vinnande systemet hade två spikar, vilka får inte ATG uppge. Men förutom en rad med sju rätt innehöll systemet 17 rader med sex rätt och 113 rader med fem rätt. Totalt innebar det en vinst på 45|285|093 kronor. Det tidigare V75-rekordet var från Åbytravet 1996 då en vinnare plockade hem 33|149|592 kronor.

Åke Svanstedt bidrog också starkt till utdelningen, en dubbelseger till stallet och ett favoritfall. Segrarna togs med Hövding Lavec, som delägaren Lufti Kolgjini körde, samt Lanxess Palema som Svanstedt körde själv till seger till 22,31 i odds.

Hövding Lavec har matchats i tuffa sällskap hela året och tjänat mest pengar av alla innan loppet men gav ändå dryga tio gånger pengarna. Segermarginalen var dock bara några centimeter till tvåan Scarletts Aino.

Kolgjini finns i centrum även under måndagen när han startar stallets stjärna Going Kronos i Halmstad.

TT

Mer läsning

Annons