Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt upplägg för Idrottsgalan i Säter – Så gör du för att nominera till galan

Idrottsgalan i Säter har flyttats till den 23 januari.
Dessutom har upplägget förändrats.
– Vi provar en ny form, säger Peter Törnblom, föreståndare för Folkets hus där idrottsgalan hålls.

Säters egen idrottsgala har hållits vid två tillfällen, i november 2013 samt november 2014. 2015 års gala har dock flyttats fram till den 23 januari. Dessutom har tiden för galan ändrats, kvällstiden har bytt mot eftermiddag.

– Det blir ett lite annat upplägg. Det blir ingen sittning på samma sätt som tidigare. Föreningarna tyckte att det var lite för dyrt och lite för tråkigt med en gala med en enda lång sittning, plus att det blev lite sent på kvällen, säger Peter Törnblom.

LÄS MER: Dessa prisades på galan 2014.

Nu kommer starten i stället att bli klockan 15.00.

– Det blir ett par föreläsningar, lättare förtäring och så själva prisutdelningen. En av föreläsarna blir triatleten Clas Björling från Mockfjärd. Vi tänker oss två föreläsare, men det andra namnet är inte riktigt klart ännu, säger Peter Törnblom.

LÄS MER: Dessa prisades på den första galan 2013.

Han ser galan som "en firmafest för idrottsföreningarna i Säters kommun".

– Idrottsgalan är ett enkelt och trevligt sätt för föreningarna att träffas och knyta nya kontakter. Här kan vi lyfta fram de duktiga idrottarna som finns i kommunen. Föreläsningarna och prisutdelningen blir i biosalongen, säger Peter Törnblom.

Vad är anledningen till att ni byter tid och flyttar galan från november till januari?

– Det har varit lite stelbent de första två åren. Galan är tänkt att bli en fest för alla idrottsföreningarna, men intresset har gått lite upp och ner. Det vore kul om det kom så många föreningar som möjligt, från hela kommunen. Vi har haft lite svårt att locka hit föreningarna från Gustafs och Stora Skedvi och det tycker vi är tråkigt, säger Peter Törnblom.

På galan kommer det att delas ut priser i åtta olika klasser (se faktaruta här intill). Fram till den 10 januari kan vem som helst nominera kandidater till de olika priserna.

– Sedan har vi en träff med idrottsföreningarna den 14 januari. Till träffen får föreningarna ha varsin representant som får rösta. Deltagarna på den träffen ska gemensamt utse tre kandidater i samtliga åtta klasser och sedan sker en sluten omröstning där vinnaren i respektive klass koras.

– Vilka de tre kandidaterna i varje klass blir kommer att offentliggöras före galan, men vem som vinner är hemligt fram till själva galan, säger Peter Törnblom.

LÄS MER: Här kan du läsa mer om idrottsgalan och nominera den/dem som du vill ska prisas på galan.

Nytt för i år är att klassen årets ledare och årets insats/eldsjäl har slagits ihop till klassen årets eldsjäl. Dessutom har den nya klassen årets ungdomsförening tillkommit. Liksom tidigare kommer även medaljörer i nationella och internationella tävlingar att uppmärksammas.

– Det är lite kaxigt detta, att en så pass liten kommun som Säter har en egen idrottsgala. Det är bara synd att det inte har blivit större än det har varit de tidigare åren. Men nu provar vi en ny form på detta. Och det är viktigt att även företagare ser galan som ett roligt arrangemang, tycker Peter Törnblom.

Läs fler nyheter från Säters kommun.