Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt topplopp av Kallur

Annons

Susanna Kallur svarade för ett nytt topplopp på 100 m häck vid super-GP-galan i Lausanne, sprang på nytt årsbästa och blev tvåa _ trots att hon slog i sista häcken.

Carolina Klüft vann längdhoppet på 6,84 i hård konkurrens.

Det såg länge ut som om EM-ettan Susanna Kallur skulle besegra den regerande världsmästarinnan Michelle Perry för första gången i år, men precis som i sommarens båda tidigare Golden league-galor fick hon nöja sig med andra plats. Kallur dominerade loppet fram till den sista häcken. Då kom missödet.

Då handlar det om Golden league och Rom. Och Kallur visade att hennes form är i stadigt stigande. Trots häckmissen gjorde hon sitt fjärde bästa lopp någonsin och framstår alltmer som ett av Sveriges stora VM-hopp. Kallurs personrekord (12,52) kom just i Rom för ett år sedan. Det hänger löst, liksom Ludmila Engquists svenska rekord på 12,47.

Carolina Klüft visade klassen i längd. Hon besegrade inte bara mångkampsrivalen Eunice Barber, utan även starka hoppare som ryskorna Oksana Udmurtova och Tatjana Lebedeva. Med 6,84 noterade hon årsbästa med nio centimeter och var 19 respektive 24 centimeter före ryskorna. Barber blev fyra på 6,37.

Det var just i Lausanne som Erika Johansson 1999 satte det gällande svenska rekordet på 6,99.

Klüft är med i Rom på fredag, men då är det höjd som gäller.

Johan Wissman, EM-tvåan på 200 meter, har ju 400 meter som huvudangelägenhet i år, men fanns med i ett mycket starkt 200-metersfält på tisdagen. Helsingborgaren vann 200 meter i Golden League-premiären i Oslo, men nu var motståndet av helt annan klass.

Wissman hade 400-meterssuveränen Jeremy Wariner närmast utanför sig och från sin innerbana kunde han bland annat se världens för närvarande bäste sprinter, Tyson Gay, rinna iväg till en överlägsen seger. Amerikanen vann på utmärkta 19,78 och var hela 33 hundradelar före tvåan Usain Bolt, Jamaica. Wissman var sjua på 20,57, 25 hundradelar över hans nysatta svenska rekord.

Stefan Holm vann herrarnas höjd. 2,28 räckte till seger, han var den ende som var rivningsfri över den höjden. Även tjecken Tomas Janku och Donald Thomas från Jamaica klarade 228. Linus Thörnblad blev delad fyra på 2,24.

Robert Kronberg kom på fjärde plats i B-heatet på 110 m häck med 13,73. Kinesen Liu Xiang vann A-heatet på goda 13,01.

TT

Mer läsning

Annons