Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt rekordkvartal från Kopparbergs bryggeri

Kopparberg Bryggeris rapport för första halvåret 2015 visar fortsatta exportframgångar, vinstrekord liksom rekordomsättning.

Vinsten jämfört med första halvåret 2014 ökade med 42,5 miljoner till 108,5 miljoner och omsättningen ökade med 61,6 miljoner till 918,8 miljoner kronor exklusive dryckesskatt.

– Periodens resultat är det bästa någonsin och är ett resultat av fortsatt fokusering på våra starka varumärken. På exporten har vi fokuserat på Kopparbergs Cider med smakerna Kopparberg Päroncider, Strawberry/lime, Elderflower/lime och Mixed Fruit samt att utveckla dessa med fler förpackningstyper, säger vd Peter Bronsman som leder det framgångsrikaste svenska exportbryggeriet med en exportandel på runt 70 procent.

Om den viktigaste marknaden, den svenska vill Bronsman göra följande kommentarer:

– På den svenska marknaden har vi fortsatt fokusera på Kopparberg Cider, Sofiero samt inom Craft Beersegmentet vårt specialöl Höga Kusten.

– Inom vårt restaurangbolag John Scott´s som framförallt ska utveckla öl och ciderkulturen i Sverige fortsätter vi att öppna nya enheter och den senaste var på den spanska solkusten utanför Marbella. Där ska vi utveckla och visa upp våra produkter för våra exportkunder., berättar Bronsman

Tillväxtföretaget Kopparbergs investeringar under första halvåret blev 56,7 miljoner, fyra miljoner lägre än första halvan av 2014. Men eftersom Kopparbergs Bryggeri inom kort kommer offentliggöra en ny stor miljöinvestering i Kopparberg i 50 miljonersklassen är det inget oroande för Ljusnarsbergs kommuns största arbetsgivare dit många av bryggeriets medarbetare pendlar från Grängesberg, Ludvika, Borlänge och Falun.