Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt motionslopp i Älvdalen – inspirerat av vikingar

Den 17 juni går Älvdalen Backyard Ultra av stapeln för första gången.

Det är företaget Sweden Runners som arrangerar loppet, som kommer gå av stapeln under Älska Älvdalen-veckan.

Läs också: Nya äventyr väntar i Älvdalen

Loppet är en variant på ett ultramarathon och kommer gå på en slinga på 6 706 meter där det handlar om att ta sig runt så många varv som möjligt. Första starten kommer ske klockan 10 och sedan en ny start varje timme. Det gäller för deltagarna att ta sig runt banan på som mest en timme för att få starta på nästa varv.

Läs också: Så många dalalöpare tog sig i mål under Ultravasan

Löpare som inte tar sig runt slingan på en timme blir utslagna ur loppet, och den som klarar av att springa flest varv vinner loppet. Springer man sju varv har man klarat av ett marathon.

Det kommer finnas tre klasser i loppet – dam, herr och lag. Loppet är inspirerat av vikingatiden, och på sin hemsida skriver Sweden Runners så här om upplägget:

"Loppet är inspirerat från vikingatiden och Sandefjord, Norge där vikingar en gång regerade. Alla som startar loppet anses vara Trälar (slav) tills deltagaren har passerat Ultra distans (mer än 42195 meter) och då koras man till en äkta Viking. Vinnarna av loppet blir därför självklart korade som Vikinga Kung och Vikinga drottning!"

Läs också: TV: Tough race: Underhållande lerlopp lockar många