Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt liv i gamla OK/Q8

Lite nytt och lite gammalt blir det när Åke Såsser drar i gång verksamhet i före detta OK/Q8:as gamla lokaler i Trunna, som köpts av hans mamma Karin Såsser.
– Jag kommer att hyra ut delar av lokalen och kommer själv att driva tvätthall, gör-det-själv-hall och vedförsäljning, säger Åke Såsser.

OK/Q8 stängdes i början av förra året. Nu kan förbipasserande se att det på nytt händer saker på det gamla mackområdet.

– Det ris och virke som är upplagt utanför lokalen kommer vi att göra flis av och använda själva till uppvärmning av lokalen. Det betyder också att den gamla oljepannan ska bytas ut mot en flispanna.

– Längre fram kommer jag också att ha vedförsäljning, säger Åke Såsser.

Den cirka 1 000 kvadratmeter stora lokalen kommer Åke Såsser inte att använda själv helt och hållet.

– Ett utrymme är redan uthyrt till Constant Clean som förvarar kemikalier till biltvättar. Lagret i Orsa är ett centrallager för hela Dalarna.

– Den gamla större butikslokalen är ännu inte uthyrd, men det finns intressenter.

Återstår gör den gamla biltvätten, gör-det-själv-hallen och bilverkstaden.

– Biltvätten kommer jag att driva själv och väntar på att en ny automattvätt ska levereras. Gör-det-själv-hallen kommer att återuppstå i sin gamla omfattning. Bilverkstaden är egentligen anledningen till att vi köpte den här lokalen. Vi behövde en maskinhall till våra traktorer och skogsmaskiner och var inne på att bygga nytt, men kom fram till att det nog skulle bli billigare att köpa en befintlig lokal.