Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt hopp i Trollhättan

Efter till synes oändliga turer faller nu bitarna på plats. Saabs konkursbo är sålt och köparen, Nevs, får tillåtelse att använda varumärket Saab, men inte logotypen, på de elbilar som ska tillverkas i Trollhättan.

Det är förstås fullt naturligt att alla inblandade parter gläds åt att biltillverkningen kommer i gång igen. 75 personer beräknas få jobb i ett initialt skede och om ungefär ett och ett halvt år beräknas den första elbilen står klar. Den bygger på teknologi från Saab 9-3 och en nyutvecklad elektrisk drivlina.

För alla dem som envetet kämpat i motvind för Sabbs räkning får vi innerligt hoppas att måndagens glädjebesked om att affären har gått i lås även kan följas av en utveckling som öppnar elbilens framtid. Framgången är inte självklar. Smart teknik måste gå hand i hand med en efterfrågan på elbilarna från Trollhättan om det ska bli en långsiktighet i den nya produktionen.