Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt förhör med IFK:s sekreterare

Annons

Det blir inget vittnesförhör med IFK Göteborgs ordförande Stig Lundström när rättegången om ekonomiska brott avslutas på tisdagen. Däremot kallar åklagaren in IFK:s sekreterare Tore|B Carlsson till ett nytt förhör.

Anledningen är en uppgift som lämnades i tingsrätten i fredags, om att den förre klubbdirektören Mats Persson blivit lovad att ett protokoll från ett styrelsemöte i november 2005 skulle ändras. Det var Perssons fackliga ombud som vittnade om detta.

Den aktuella delen av protokollet handlar om vilka som kände till transaktionerna när förre kassören Jan Nilsson fick ersättning för den gåva han gett Peter Ijeh, i|stället för en "sign-on-fee", när denne värvades till IFK Göteborg 2003.

Både Mats Persson och Jan Nilsson är åtalade på en rad punkter, bland annat för grovt skattebrott, grov förskingring och grov trolöshet mot huvudman. Ekobrottsmyndigheten anser att "gåvan" till Ijeh, som inte beskattades, var en förtäckt lön.

IFK-spelaren Stefan Selakovic är åtalad för bland annat grovt penninghäleri i samband med utbetalningen av drygt 1,3 miljoner kronor till Nilsson, som gjorde via Selakovics konto.

Rättegången i Göteborgs tingsrätt avslutas med parternas pläderingar på tisdagen. Åklagare Gunnar Stetler har tidigare sagt att Persson och Nilsson bör dömas till fängelse, om rätten finner dem skyldiga.

Rätten väntas meddela sin dom om två eller tre veckor.

TT

Mer läsning

Annons